
- 18 Μαΐου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 221 Προβολή

Υλικά για 4 άτομα :
1 κιλό κολιοί
½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
1 λεμόνι, τον χυμό
Αλάτι και πιπέρι
1 κιλό λιωμένες ντομάτες
1 περίπου φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Λίγο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση :
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολιούς, αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τους ραντίζουμε με το ξύδι και με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και με πιπέρι και αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μπλέντερ.
3. Σοτάρουμε, με το μισό λάδι τα κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο θυμάρι, φύλλο δάφνης, λίγο αλάτι και πιπέρι.
4. Βράζουμε την σάλτσα για 25 λεπτά περίπου.
5. Βγάζουμε τους κολιούς από το μείγμα ξυδιού, τους βάζουμε σε ένα ταψάκι, τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τους ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
6. Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε πάνω την σάλτσα ντομάτα.
Καλή επιτυχία.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.